perjantai 7. lokakuuta 2011

Puun maalaus seinälle

 Sain tuttavilta toiveen, jos voisin toteuttaa heidän olohuoneeseen jonkunlaisen maalatun puun. Ajatuksissa oli lähinnä pelkkä runko-tyylinen toteutus, mutta mielessä ei kuitenkaan ollut juuri mitään tiettyä kuvaa. Aloin suunnittelemaan maalausta käyttämällä ensin avuksi Googlen kuvahakua, ja etsin sitä kautta ideakuvia, josta lähteä liikkeelle. Myös toteutustapa oli alussa hiukan epäselvä.


Nämä kuvat nappasin kuvahausta, ja tulostin malliksi/inspiraatioksi.Tässä valmiit puu-vaihtoehdot, jotka toteutin skissille osittain läpi piirtäen, osittain omia juttuja lisäillen.
Sitten skannasin kuvat koneelle, ja sain idean tehdä valitusta puusta dia-kuvan. 
Helppoa olisi ollut myös heijastaa kuva piirtoheittimellä, mutta semmoista ei tähän hätään löytynyt. 


 En tajunnut ottaa kameraa mukaan, kun menin toteuttamaan maalausta, joten nämä kuvat ovat siksi vähän huonoja, koska jouduin turvautumaan puhelimen kameraan (jota en ole pahemmin opetellut käyttämään).
Tässä puun kuva on siis heijastettu seinälle diaprojektorilla. Tässä vaiheessa huomasin, ettei kuvio ole tarpeeksi korkea, joten maalatessakin joutui vielä vähän improvisoimaan.Tässä se on sitten valmiina. Todella huono kuvan laatu valitettavasti, mutta lopputoteutus on tehty
Tikkurilan Joker maalilla, joka oli sävytetty tumman siniharmaalla, ja päälle on tehty Tikkurilan taika-maalilla (sillä hopeisella) vähän kolmiulotteista efektiä.