perjantai 13. tammikuuta 2012

Kuvasarja

Jospa välillä siirryttäisiin remontoinnista erilaiseen luovaan toimintaan. En ole viime vuosien aikana maalannut tai piirtänyt oikeastaan mitään muuta kuin pelkästään opiskeluihin liittyviä juttuja. Nyt on muutamana päivänä tehnyt mieli kaivaa värejä esiin ja maalata jotakin ihan vain siitä maalaamisen ilosta. Vaan enpä ole vielä saanut aikaiseksi, mutta vanhalta tietokoneelta siirrettyjä valokuvia kävin taas läpi. Niistä löytyi kansio, jossa oli kuvattuna useampiakin vanhoja töitä.

Ajattelin esitellä noista kuvista löytyneen kuvasarjan, jonka olen tehnyt lukion kuvaamataidon portfolio-kurssilla. Nämä työt ovat meillä kehystettynä olohuoneessa, ja aina joskus ne herättävät kysymyksiä vieraissa, siinä toinen syy valoittaa tämän kuvasarjan taustoja.

Se, miten päädyin aiheeseen, on jo päässyt unohtumaan. Kyse oli muistaakseni ainakin jonkun verran uusien tekniikoiden ja värien käytön kokeilusta. Kuvasarjan nimeksi tuli "Faktoja väkivallasta", ja se on toteutettu lyijykynällä ja peiteväreillä. Se oli esillä myös Kotkan kaupungin järjestämässä näyttelyssä, jossa oli esillä eri kouluista valittuja töitä. Aiheet töihin on kerätty 2000-luvun alkupuolen tilastoista.
Suomessa jokatoinen viikko yksi nainen kuolee
lähisuhteessa tapahtuvan väkivallan seurauksena.


Vuonna 2001 Suomessa tehtiin 1204 itsemurhaa.
Miehet tekevät itsemurhista lähes neljä viidesosaa.Arvioiden mukaan Suomessa tapahtuu noin 10 000 raiskausta vuosittain,
ja vain 600 niistä tulee poliisin tietoon.