maanantai 26. marraskuuta 2012

Vanhoja öljyväritöitä

 Valokuvien selailu koneella tuotti taas "löytöjä" kun kansioiden kätköistä löytyi kollaasit tehdyistä öljyvärimaalauksista. Muutenkin on taas lähiaikoina kirjahyllyn päällä makaavat käyttämättömät maalauspohjat huudelleet että pitäisikös taas joskus vähän maalailla.
Öljyväreistä en ole enää kovin innoissani ihan käytännön syistä. Niillä roiskiessa kämppä haisee vielä päivienkin jälkeen tärpätille ja muille liuottimille. Sen sijaan vaikkapa akryyliväreihin voisi käydä hommailemassa vähän täydennyksiä ja ottaa itseään niskasta kiinni, ja kokeilla tehdä niillä jotain. Maalaamisen aloittaminen on aina niin työlästä, kun pitää etsiä ja ottaa kaikki tarvikkeet esille, mutta sitten kun pääsee vauhtiin, niin kyllä se on niin rentouttavaa ja yleensä tulee todella hyvä mieli. Joskus tietysti ei vaan jäljestä tule hyvää, ja silloin saattaa turhautua.

Tässä näitä löytöjä:


 
Nämä on kaksi erillistä maalausta, jotka tein siskolleni öljyväreillä.
Mitään muistiinpanoja minulla ei näistä sen tarkemmin ole, joten menee
ihan muisteluksi, mutta vuosi taisi olla 2007, kun nämä maalasin.
Kummatkin ovat jotakin 50x60 cm kokoluokkaa.
 
 
 
 
 
Tämän trion maalasin taas veljelleni öljyväreillä,
eikä näistäkään sen kummempia tietoja ylhäällä ole.
On muuten saattanut olla myös vuosi 2007,
ja näiden kokoluokka on varmaankin aika lähelle 30x40 cm jokaisen.
 
 
 
 
Aika monet töistäni menee tähän samaan kategoriaan, maisemamaalaukset eivät ole enää vuosiin oikein kiinnostaneet. Ihmisvartalon piirtäminen ja maalaus on mielenkiintoista ja haastavaa. Joka kerta joutuu opettelemaan uusia asioita mittasuhteista, ja siitä kuinka vartalo taipuu ja asettuu erilaisiin  asentoihin. Elävästä mallista olen harvemmin päässyt piirtämään, mutta valokuvista jonkin verran, vaikka se ei yhtä haastavaa olekkaan.