tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen värit: keltainen ja musta, sekä maalatut mukit


Pääsiäinen ei meidän kotona ole sen suurempi tapahtuma, mitä nyt on hyvä syy syödä taas hyvin ja herkutella. Sisustuksessa pääsiäinen näyttäytyy niin, että kaappien perältä kaivetaan lähinnä lahjaksi saatuja pääsiäissomisteita ja ehkäpä ostetaan kukkia ja kerätään oksia maljakkoon. Tänä vuonna on pääsiäisruohokin kasvamassa, mutta näinköhän se ehtii vihertämään ennen pyhiä.

Vähän aikaa sitten tuli HenkkaMaukan (eli H&M) kevätkuvasto, josta Home tuotteista löytyi jäniksen kuvalla höystettyjä astioita. Innostuin niistä tietty, mutta sitten tajusin että voisin tehdä myös omanlaisiani pupu-mukeja. Kevään aikana syntynyt innostus mustavalkoisesta tuli ohjenuora myös mukien kuvioinnin suunnitteluun.
H&M kuvastossa oli myös aika vahvasti esitelty musta-keltaista sisustusta keväälle, ja sitä on mielestäni näkynyt muuallakin. Jotenkin sitten innostuin tästäkin, vaikka keltainen ei ole koskaan ollut minun lemppari-värejä. Pääsiäisen aika on kuitenkin sopivan lyhyt aika "revitellä" väreillä, jotka eivät muuten niihin suosikkeihin kuulu. 
Tässä vähän mukien kuvioinnin suunnittelua.
Kuvioksi päätyi sama pupujussi, josta tein aikaisemmin sabluunan
eteisen seinämaalaukseen.
Skannasin kuvan, värittelin ja sommittelin koneella,
jonka jälkeen kuvat oli helppo kopioida kontaktimuoviin,
josta taas taiteilin mukeihin sopivat
sabluunat.
 
 
 
 
Ja tässä mukit ovat päässeet jo käyttöön.
Nämä eivät ole siis mitkään pääsiäis-mukit,
vaikka sattuivatkin valmistumaan juuri tähän aikaan vuodesta.
 
 
 
 
Ja sitten vielä tällainen kuvakollaasi
pääsiäiseen sopivasta kahvipöydästä
keltamustalla teemalla, joka on kieltämättä aika raikas!